Dezbateri publice. Partide noi și viziuni noi pentru Republica Moldova

0
Recent la Primăria din Edineț au avut loc dezbateri publice unde au participat reprezentanții mai multor partide printre care sau evedențiat doi lideri noi, Marin Livadaru (Partidul Societății Progresiste) și Stefan Urâtu (Partidul Voința Poporului).

Viziunile acestor doi lideri se deosebesc radical de toate cele cunoscute pînă în prezent la tema dezbaterilor: “cum de stopat exodul populației din țară?”

Marin Livadaru a prezentat practicile Cantonului Zug, având experiență de activitate în calitate de agent economic în această regiune a Elveției.
Dlui a prezentat forma de descentralizare ale administrațiiilor regionale care independent colectează impozitul flexibil local pe venit asigurând idependența finaciară regională. Totodată a menționat un exemplu de inițiativă a Primarului din Zug, care a reușit numai în doi ani să atragă peste 400 de agenți cu un volum de investiții de peste 1 milliard de EUR unde populația cantonului Zug este de două ori mai mică ca Raionul Edineț.
Domnul Livadaru a reușit să inspire o credință localnicilor din Edineț că totuși avem cetățeni care sunt gata să se întoarcă în Republica Moldova, dar numai cu condiția că vom fi capabili să creem însfîrșit un stat de drept, schimbând clasa politică actuală.

Următorul eveniment va avea loc la Primăria din Taraclia, marți 2 Octombrie, unde cetățenii pot face cunoștință cu liderii acestor formațiuni noi politice.

CivikaTV

Share.

Leave A Reply