VIDEO // ”Hoții, hoții, hoții”… Așa au fost întâmpinați deputații.

0

Azi 5 iulie 2018 în fața parlamentului R.Moldova un grup de câteva sute de cetățeni au protestat și scandat cerând deputaților validarea mandatului de primar a lui Andrei Năstase.

În același timp, în spatele parlamentului, un alt grup de suținători și activiști a partidului PAS, au înmânat  deputaților textul rezoluției adoptate la protestele ce au avut loc duminică pe 1 iulie în PMAN, și cum este și practica boierilor locali mulți din ei nici nu au dorit să primească acest text.

Discutăm cu poliția și oferim Rezoluția deputaților care intră pe ușa din spate a Parlamentului.

Posted by Partidul Acțiune și Solidaritate on Wednesday, July 4, 2018

Amintim că la protestele din 1 iunie s-a votat rezoluția ce include 3 puncte:

1) Confirmarea legalității alegerilor locale noi pentru primăria Chișinău și validarea mandatului de primar general al Chișinăului al lui Andrei Năstase.

2) Anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul electoral proporțional.

3) Demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la pronunțarea deciziilor neconstituționale și ilegale ce au condus la invalidarea mandatului primarului ales al Chișinăului Andrei Năstase.

În cazul în care guvernarea nu va demara imediat acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor noastre legitime în cadrul actualei sesiuni parlamentare, în localitățile țării, precum și în diasporă, comitetele locale și regionale ale Mișcării de Rezistență Națională vor întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii, care decurg din preambulul Declarației Universale a Drepturilor Omului, cum ar fi greve colective și individuale, proteste permanente în fața Parlamentului și Guvernului, blocarea tuturor instituțiilor capturate de nivel central și local, precum și a căilor de acces către acestea.

#Protest #OprimDictatura #Acum #Ajunge #PânăAici #NeamSăturat #CâtÎiMaiRăbdăm #NeauFuratVotul #CâtSeMaiPoate?MoJo Valeriu GușanNicu Trincanu…

Posted by Civika.TV on Sunday, July 1, 2018

Tot astăzi în contextul invalidării alegerilor locale de la Chișinău, în plenul Parlamentului European au avut loc dezbateri cu referire la criza politică din Republica Moldova, iar în urma discuțiilor a fost adoptată o Rezoluție, cu votul a 343 de europarlamentari. În același timp, 160 de europarlamentari s-au abținut, iar 35 au votat contra.

Dezbatere în Parlamentul European despre situația din Republica Moldova. Legislativul urmează să voteze o rezoluție comună Sursă video: EbS+

Posted by Calea Europeană on Thursday, July 5, 2018

Surse: Obiectiv Nisporeni, unpaspentru.md, /PAS/, Calea Europeană,

Share.

Leave A Reply