Prima femeie primar a capitalei Tunisiei

0

O femeie a fost aleasă marţi primar al capitalei Tunisiei, pentru prima dată în istoria acestei ţări din nordul continentului african.

Souad Abderrahim, candidata partidului conservator islamic Ennahda (Renaşterea), a fost aleasă de membrii Consiliului Municipal al oraşului Tunis cu 26 de voturi din totalul celor 60.

Candidatul din partea partidului Nidaa Tounes al preşedintelui Beji Caid Essebsi, Kamal Edir, clasat pe locul doi, a obţinut 22 de voturi.

“Dedic această victorie tuturor tunisienilor şi tuturor femeilor care au luptat pentru a fi în asemenea posturi de conducere”, a declarat Abderrahim după vot.

Souad Abderrahim, farmacistă în vârstă de 53 de ani, a fost membră a Adunării Constituante a Tunisiei din 2011 până în 2014. În prezent ea este membru al Comitetului politic al partidului Ennahda.

Partidul Ennahda a fost marele câştigător al alegerilor municipale din 6 mai din Tunisia, primele de după revolta din 2011. Aceste rezultate au fost considerate un pas important în tranziţia democratică a Tunisiei. Constituţia acestei ţări, aprobată în 2014, le conferă consiliilor municipale puteri sporite, pentru a susţine descentralizarea.

Cu toate acestea, prezenţa la vot a fost una extrem de scăzută, cu numai 33,7% din totalul celor 5,3 milioane de alegători
Surse : AGERPRES.RO, askanews

 

Share.

Leave A Reply