Suntem generația care nu știe să prețuiască ceea ce are: de la omul de alături până la apa caldă din baie

1

Cine suntem noi? Suntem oameni dăguți, frumoși, stilați și zâmbitori. Avem posibilitatea să ne răsfățăm, să obţinem tot ce dorim, nu ducem lipsă de nimic spre deosebire de celelalte generații din trecut. Dar, pe lângă toate acestea nu vedem esențialul, nu știm să ne bucurăm, să fim fericiți.
Noi suntem generația care mereu e pe fugă. Ne grăbim mereu, fugim undeva nici nu știm unde. Dorim multe, dar nu ne forţăm să obţinem nimic. Credem că merităm totul și nu e obligatoriu să oferim. Ne plac aventurile și nebuniile, dar nu știm limitele, exagerăm și devenim niște suflete goale. Suntem convinși că avem tot dreptul să ne folosim de oameni și să nu le mulțumim pentru zilele în care au fost alături.
Aruncăm mâncarea, dar nu ne gândim la cei care ar da orice pentru o bucată de pâine. Chiulim de la ore, pentru că nu dorim să ne forțăm creierul, dar sunt o mulțime de copii care vor să învețe. Cheltuim apă în zadar, dar în timpul ăsta sunt o mulțime de oameni care mor de sete. Nu ne vizităm mama, îi răspundem urât și nu realizăm faptul că este cineva care ar face orice ca să aibă o mamă. Ne certăm, jignim și nici nu regretăm, nu ne cerem iertare pentru comportamentul nostru.
Cine suntem noi? Suntem generația care nu știe să prețuiască ceea ce are: de la omul de alături până la apa caldă din baie. Avem oameni care ne iubesc, dar suntem atât de naivi și creduli încât ne lăsăm seduși de niște cuvinte spuse într-un club sau scrise pe o rețea de socializare. Nu știm să prețuim frumosul și grija celor care ne iubesc. Credem că avem tot timpul din lume, dar nu știm ce va fi mâine cu noi, cu cei care au nevoie de atenția noastră. Privim sexul ca o plăcere carnală și tratăm pe unii doar ca niște corpuri, nimic mai mult.
Aceștia suntem noi. Noi, generația care a devenit oarbă la extraordinarul din jur și surdă la gândurile sincere. Noi, cei egoiști și orgolioși. Ce-ar fi dacă ne-am schimba spre bine începând de acum?

Sursa: devorbacutine.eu

CivikaTV

Share.

1 Comment

 1. Романенко Илья on

  Многое, из перечисленного, горькая правда. Но это всего лишь констатация и упрёк, который не даёт решения проблемы.

  Указывая на недостатки, мы их развиваем по неволе, так как не знаем альтернатив.

  Нам давно пора создавать малые общества, то есть возможность для обычных людей, собираться и обсуждать проблемы. Сейчас, любая возможность, останавливается об непреодолимый денежно-бюрократический барьер, тогда как проблемы, не имеют никаких препятствий для возникновения.
  Вам это ни о чём не напоминает?
  Это очень похоже на то, что в болоте, никогда не вырастут фрукты, а в пустыне возможны только кактусы.
  Я к тому, что нам необходимо пересмотреть условия, и изменить их, а не сражаться с кактусами, пытаясь в песке, вырастить фрукты.

Leave A Reply