(Video) Jirinovski impresionează societatea cu acest discurs! “În sec.XXI nu trebuie să existe personificarea puterii” – Vladimir Jirinovski

0

În data de 14.12.2016, Vladimir Jirinovski, la tribuna Dumei rusești, a criticat dur incompetența organelor de conducere. A spus că regimul actual din Rusia are o atitudine nepăsătoare și că organele de drept închid ochii la fărădelegile care se comit în fiecare zi, referitor la băuturi spirtoase, narcotice și altele, pe când autorităților le stă în putere să intervină și să ia măsuri.

Însă discursul lui Vladimir Jirinovski a atras atenția în momentul când aceasta a început să critice dur sistemul de conducere unde o persoană este supremă. A vorbit despre ineficiența liderilor statelor (făcând aluzie și la Vladimir Putin). Dl Jirinovski a menționat că personificare puterii în stat nu trebuie să existe.

Sa referit la cazul Cubei, unde Fidel Castro, fiind un lider puternic nu a făcut ca Cuba să crească economic și să se dezvolte, dar din contra, a instaurat o dictatură puternică și a adus poporul la culmea sărăciei. Prin urmare oamenii din Cuba au imigrat masiv, peste două milioane de oameni. Însă crede că acum după moartea lui Fidel Castro, Cuba ar putea crește economic.

“Atunci când noi aducem poporului un Lenin, Mao Zedong, Che Guevara,  Castro, Ho Chi Minh, Georgi Dimitrov,  și îi punem pe oameni, așa să zic, să se roage ca la icoană, și că iată el, acest conducător ne v-a salva. Însă peste tot unde a fost întărit de către poporu un lider, nimic bun nu a ieșit din asta. Când noi vorbim de realizări, trebuie să spunem adevărul. Datorită la ce sunt înfăptuite realizări în Cuba, Vietnam, China? Datorită la ceea că de la poporul nostru se lua, și se ducea încolo.

Cuba pe noi ne costa anual 5 miliarde de Dollari! Asta înseamnă că 30 milioane de cetățeni, în 30 ani ar fi avut un nivel ridicat de trai. Asta s-a întîmplat? Nu! Iar Cuba oricum este în sărăcie. Care a fost sensul să cheltuim bani? De susținut, da, se poate, moral și diplomatic. Nu cu bani.

Noi trebuie să salutăm acele țări în care se petrec regulat alegeri și există o democrație.

Poporul nu trebuie să știe cum îl cheamă pe președintele țării! Voi știți cine e președintele Elveției? Nu! Nici eu nu știu, și nici elvețienii nu știu. Pentru că el este schimbat în fiecare an, de către parlament. Procedura durează 15 minute, și iată, poftim, acum acest tovarăș o să fie președintele Elveției. Și doar cu atribuții de întîlniri cu ambasadori, acordarea medaliilor și semnarea actelor nesemnificative. Restul face parlamentul.

Păi iată, nu se poate că țara să stagneze 60 ani în jurul unei persoane. Peste tot să-i fie plasate portretele și așa mai departe. El poate e un om bun. Dar înțelegeți vă rog că asta nu se poate de făcut în secolul XX, și nici în secolul XXI. Nu se poate că oamenii să moară cu numele cuiva, să meargă în lupta cu numele cuiva. Nu se poate.

Fiecare om trebuie să trăiască normal, să doarmă liniștit, și nici un fel de lideri nu trebuiesc. Și eu sunt încrezut că secolul XXI o să fie fără lideri, și noi până în anii 2030 să ajungem la o normalitate, ca să schimbam elitele politice, regulat!”

Vladimir Jirinovski a mai spus că trebuie de schimbat deja clasa politica, că mai mult nu se poate de continuat astfel. O propunere fiind, că deputații să aibă două mandate limită, și nu mai mult. Făcând o comparație cu China, în care clasa politică are mandat limita de două mandate căte 5 ani.

“Chinezii au inteles că cel mai bun variant pentru a combate stagnarea, este simplu de schimbat cadrele. Dăm la oparte toată elita! Au venit, au lucrat, au plecat și vin alții în locul lor.”

Jirinovski se arată încrezător că vor face în Rusia astfel de mecanism până în anii 30. Să fie un mandat limită de 5 ani fără drept de realegere.

S-a referit și la Koreea de Nord.

“Cât se va mai chinui această țara? Bunelul, tatăl și nepotul. O singură familie chinuie toată Koreea. Iată o să vedeți, peste un timp Koreea de Nord o sa fie ca cea de Sud.

Însă și asta e vina noastră! Nu trebuie să uităm că, noi am creat sistemul Comunist în Cuba, noi am făcut sistemul comunist în Koreea de Nord, noi l-am susținut pe Ho Shi Min. Responsabilitatea este a noastră!”

CivikaTV – Distribuie dacă ești de-acord cu acest speech.

 

Share.

Leave A Reply