Băncile din Elveția sunt în câutarea moștenitorilor conturilor de miliarde!

0

Băncile din Elveția sunt în câutarea moștenitorilor conturilor de miliarde.
Renumitele bănci din Elveția sunt îngrijorate de o problemă neobișnuită:

“S-au acumulat sute de conturi, proprietarii cărora nu-și ridică banii mai mult de jumătate de veac”

Sumele acumulate pe fiecare din aceste conturi constitue de la 500 franci elvețieni (suma minimă, conform căreia banca este obligată să publice datele despre depunerile nesolicitate) până la cîteva miliarde de dolari. Acești bani vor fi înmânați moștenitorilor, dacă aceștia vor cere și vor demonstra rudenia cu deponenții decedați.
Legea vizată a fost adoptată de parlamentul elvețian și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Legea prevede, că dacă clientul nu contactează cu banca timp de 10 zile și încă 50 de ani după contribuția sa se află în stare de repaus, informația despre conturile abandonate este publicată oficial, cu scopul căutării moștenitorilor. Cu acest scop guvernul elvețian a elaborat saitul dormantaccounts.ch, unde orice doritor poate controla dacă dacă cineva din strămoși au conturi abandonate. La moment listele cu astfel de
conturi constituie 197 pagini! A găsi acolo strămoșii, care v-au lăsat moștenire e posibil. E necesar de respectat metoda specială de căutări. De exemplu,cauți numele de familie în transcripție engleză, germană sau franceză. Dacă considerați că sunteți moștenitorii acestor bani, e necesar doar să accesați saitul și să completați formularul special. Banchirii elvețieni recomandă insistent să vă atârnați cu maximă atenție față de această procedură. Datele personale trebuie să fie veridice, căci vor fi verificate ulterior! Dacă totul e corect, banii sunt oferiți cu siguranță.

Autor: CivikaTV A.T.

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie 🙂

Like & Share

Share.

Leave A Reply